Mora bröt Djurgården segersvit

Efter fem segrar i rad i Hockeyallsvenskan för Djurgården så tog vinstsviten slut borta mot Mora. Matchen på onsdagen i Smidjegrav Arena slutade 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter förlängning.

Daniel Ljunggren stod för Moras avgörande mål 3.56 in i förlängningen.

Djurgården tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Kevin Karlsson assisterad av Wiktor Nilsson och Marcus Krüger. Efter 2.02 i andra perioden slog Noah Steen till, på pass av Roope Laavainen och Petter Vesterheim och kvitterade för Mora. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 3.56 innan Mora också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Daniel Ljunggren, framspelad av Johan Persson och Ludvig Levinsson.

Det här var Moras fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Djurgården ligger på åttonde plats i tabellen, och Mora är på tredje plats. Så sent som den 23 november låg Djurgården på tolfte plats i tabellen.

På fredag 8 december 19.00 spelar Mora borta mot SSK, och Djurgården hemma mot Västervik.