Björklöven vinnare mot Kalmar – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Björklöven och gästande Kalmar i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (0-2, 3-0, 0-1, 1-0). Gustav Possler blev matchhjälte för Björklöven med sitt mål i förlängningen.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Vi gör en väldigt bra första, lika missnöjda är vi med vår andra. Tredje kliver vi upp igen. Vi tillsammans behöver göra en bättre mellanakt, vi tappar djup i spelet och får inget stopp på grund av det. Vi gillar att vi kliver upp, och svarar på det, tyvärr får vi inte med oss extrapoängen i OT idag.

Kalmar startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Erik Norén och Adam Hirsch. Björklöven gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2 inom bara 3.43. 13.41 in i tredje perioden nätade Kalmars Shawn Boudrias på pass av Victor Laz och Markus Palmberg och kvitterade för Kalmar. I förlängningen tog det 2.20 innan Björklöven avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Gustav Possler, framspelad av Maxime Fortier och Linus Cronholm.

Det här var Björklövens sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmars femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Kalmar ligger på elfte plats i tabellen, och Björklöven är på andra plats.

I nästa match möter Björklöven Tingsryd hemma och Kalmar möter Östersunds IK borta. Båda matcherna spelas fredag 8 december 19.00.