Kumla Hockeys fina svit håller i sig efter 8-5 mot Hallstahammar

Kumla Hockey fortsätter starkt i hockeytvåan västra B herr. När laget mötte Hallstahammar hemma i Ica Maxi Arena på tisdagen kom ännu en seger. Laget vann med 8-5 (2-1, 2-1, 4-3). I och med detta har Kumla Hockey fyra segrar i rad.

– Väldigt skönt med 3 poäng till. Inte vår bästa match och Hallstahammar är farliga i sina kontringar. Segersviten är självklart skön och jag tycker grabbarna jobbar hårt varje dag, så jag är glad för deras skull att se att det hårda jobbet ger betalt, kommenterade Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf efter matchen.

Hallstahammars tränare Mikael Eriksson om matchen:

– Offensivt helt okej, defensivt inte tillräckligt okej. Vi gjorde en hel del bra men vi fick inte domsluten med oss, egna dåliga beslut och eget slarv som säljer ut våra målvakter till motståndarna. Vi får ta nya tag på fredag och en ny bortamatch.

Första perioden var jämn. Hallstahammar inledde bäst och tog ledningen genom Gustav Dahlstedt efter 8.20, men Kumla Hockey kvitterade genom Hampus Rönning. Och Kumla Hockey hann också ta ledningen, genom Viktor Greveback. Kumla Hockey var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Kumla Hockey vann också tredje perioden 4-3 och ställningen efter tre perioder var 8-5.

Anton Weiler gjorde ett mål för Kumla Hockey och spelade dessutom fram till två mål.

I tabellen innebär det här att Hallstahammar nu ligger på sjunde plats. Kumla Hockey leder serien.

I nästa match, fredag 8 december 19.00, har Kumla Hockey Hallsberg Hockey borta i Sydnärkehallen, medan Hallstahammar spelar borta mot Guldsmedshyttan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: