Töreboda klart för spel i Alltrean

Töreboda säkrade spel i Alltrean genom att besegra Trollhättans HC på bortaplan med 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Trollhättans HC:s assisterande tränare Christian Erkkilä:

– Vi möter ett av seriens bästa lag och har några av våra tongivande spelare borta på grund av skador, sjukdomar med mera. Vi har två debutanter med oss, Oliver Blomsterwall född 06 och Emil Sätterman född 07, som gör en jättebra match och som garanterat kommer vara med flera gånger och det är positivt.

Töreboda började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.03 slog Christoffer Fabricius till på pass av Markus Grönlind och Erik Carlsson. I andra perioden var Töreboda starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Oskar Rylander och Markus Grönlind. Töreboda ökade ledningen till 0-4, på nytt genom Markus Grönlind efter 4.38 i tredje perioden.

Kevin Nylander reducerade förvisso, men närmare än 1-4 kom inte Trollhättans HC. Töreboda tog därmed en stabil seger.

Markus Grönlind gjorde två mål för Töreboda och spelade fram till två mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Trollhättans HC slutar på sjunde plats, och Töreboda på andra plats.