Hattrick av Emil Backman när Skärgården slog Kungsbacka

Emil Backman stod för ett hattrick när Skärgården besegrade Kungsbacka på hemmaplan i HockeyTrean södra C med 5-2 (1-1, 3-0, 1-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Andreas Johansson och Denis Klecka, målen för Kungsbacka gjordes av Joakim Krantz och Simon Ramsby.

Första perioden var jämn. Kungsbacka inledde bäst och tog ledningen genom Joakim Krantz efter 4.07, men Skärgården kvitterade genom Andreas Johansson efter 14.36. Skärgården spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom två mål av Emil Backman och ett mål av Denis Klecka. Kungsbacka reducerade dock till 4-2 genom Simon Ramsby tidigt i tredje perioden av matchen.

Skärgården kunde dock avgöra till 5-2 med 5.16 kvar av matchen genom Emil Backman.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Skärgården med 26–32 och Kungsbacka med 15–25 i målskillnad.

Det här betyder att Skärgården slutar på sjätte plats, och Kungsbacka på femte plats.