Dalen klart för kval efter seger mot Surahammar

Efter seger, 3-0 (1-0, 1-0, 1-0), på hemmaplan mot Surahammar står det klart att Dalen efter en bra säsong i hockeyettan västra är klart för kval.

– En bra match som vi har ganska bra kontroll på. Vi är fokuserade att göra jobbet för att ta hem poängen. Höstens mål var AllEttan, så det känns bra att det är klart, kommenterade Dalens tränare Daniel Josefsson.

Dalen tog ledningen efter 4.30, genom Robin Uhr på pass av Sebastian Ehrenflod. Efter 7.10 i andra perioden slog Kalle Holm till, på pass av Felix Lidgren och Alexander Sandberg och gjorde 2-0. Dalen gjorde också 3-0 genom Felix Lidgren assisterad av Hampus Pettersson efter 3.51 i tredje perioden. 3-0-målet blev matchens sista.

Dalen har tre segrar och två förluster och 14–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Surahammar har två vinster och tre förluster och 18–17 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Dalen på fjärde plats i tabellen, och Surahammar är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Dalen är Skövde. Surahammar tar sig an Tranås hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.