Detroit vinnare mot Montreal – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Detroit avgöra den jämna matchen borta mot Montreal i NHL. Slutresultatet blev 4-5 (1-3, 1-1, 2-0, 0-1). Matchhjälte blev Jake Walman, som gjorde det avgörande målet 54 sekunder in i förlängningen.

Segern var Detroit Red Wings femte på de senaste sex matcherna.

Detroit stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Efter 19.54 av perioden kunde Justin Barron göra 1-3 för Montreal Canadiens. Montreal reducerade dock på nytt till 2-3 genom Joel Armia tidigt i andra perioden av perioden.

Efter 4.49 gjorde Detroit 2-4 genom Alex DeBrincat. Montreal reducerade och kvitterade till 4-4 genom Nick Suzuki och Gustav Lindstrom i tredje perioden. Det sista målet kom med 4.60 kvar att spela.

Detroit kunde dock avgöra till 4-5 med sex sekunder kvar av matchen genom Jake Walman.

Det här var Montreals sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Detroits fjärde uddamålsseger.

För Detroit gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Montreal är på sjätte plats.

Montreal tar sig an Seattle i nästa match hemma tisdag 5 december 01.30. Detroit möter Buffalo borta onsdag 6 december 01.30.