Piteå vann efter förlängning mot Ö-vik Hockey J18

Matchen i J18 Region norr herr mellan hemmalaget Piteå och gästande Ö-vik Hockey J18 var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte med bara 60 sekunder kvar i förlängningen blev Tim Wiström som satte det avgörande målet.

Ö-vik Hockey J18 började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.37 slog Emil Eklund till framspelad av Alexander Lindberg och Johannes Andersson.

Piteå kvitterade till 1-1 efter 7.41, när Hjalmar Holmgren slog till assisterad av Alve Mikaelsson och Alvar Larsson.

Ö-vik Hockey J18 tog ledningen på nytt efter 18.58, när Wiggo Lundberg fick träff.

Ö-vik Hockey J18 gjorde 1-3, på nytt genom Emil Eklund efter 3.06 i andra perioden.

Piteå reducerade dock till 2-3 genom Albin Falk efter 9.10 av perioden. 4.32 in i tredje perioden slog Erik Lundmark till framspelad av Alexander Oskarsson och kvitterade för Piteå. I förlängningen tog det 5.00 innan Piteå också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Tim Wiström.

Det här var Piteås andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ö-vik Hockey J18:s fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Piteå nu ligger på elfte plats i tabellen, och Ö-vik Hockey J18 är sist, på tolfte plats.

I nästa match, söndag 3 december, har Piteå Vännäs hemma i Isstadion LF Arena 13.00, medan Ö-vik Hockey J18 spelar borta mot Skellefteå 14.30.