Falu IF vann – klart för kval till SDHL

Falu IF har spelat bra i NDHL DamEttan västra, och är nu klart för kval till SDHL. Det efter seger på lördagen, 15-0 (3-0, 7-0, 5-0), på bortaplan mot Hedesunda.

– Vi har tidigare haft svårt att spela bra en hel match mot lag vi vet vi bör slå. Idag tycker vi att vi lyckas bättre och stundtals såg det riktigt bra ut, tyckte Falu IF:s sportchef Tobias Mårtensson, efter matchen.

Segern var Falu IF:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Falu IF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Wilma Johansson, Emma Hermansson och Ashley Mccabe. Falu IF var långt ifrån nöjt där. Falu IF var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 0-7 och ställningen efter två perioder var 0-10.

Falu IF fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 15-0. Målen i sista perioden gjordes av Felicia Åberg, som gjorde två mål, Wilma Johansson, Sarah Gaiser och Ashley Mccabe.

Falu IF:s Ashley Mccabe stod för sju poäng, varav två mål, Wilma Johansson gjorde tre mål och tre assist, Sarah Gaiser gjorde tre mål och spelade fram till tre mål, Felicia Åberg gjorde tre mål och två assist och Sara Åkerlund hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hedesunda på sjätte plats och Falu IF på tredje plats.

Hedesunda tar sig an Mora i nästa match hemma tisdag 5 december 19.30. Falu IF möter Leksand 2 hemma lördag 9 december 16.00.