Ryck i sista perioden avgjorde för Brynäs hemma mot Luleå

En jämn match mellan hemmalaget Brynäs och gästande Luleå avgjordes först i tredje perioden. Då drog Brynäs ifrån och vann matchen i J20 Nationell norra herr med 4-2 (0-0, 2-2, 2-0).

– Bra match. Är en jämn match med två bra lag, tycker dock matchen väger över till oss ju längre den går, tyckte Brynäs tränare Victor Grönberg, efter matchen.

Med det tog hemmalaget Brynäs en skön revansch, eftersom Luleå vann senaste mötet lagen emellan med hela 6-1.

Segern var Brynäs sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 5.41 in i andra perioden som Luleå tog ledningen genom Filip Holst-Persson assisterad av Linus Funck och Oscar Bramberg.

Efter 14.21 i andra perioden nätade Oscar Bramberg, på pass av Filip Holst-Persson och gjorde 0-2.

Brynäs Albin Udd gjorde 1-2 efter 14.51.

Elias Zimmerman gjorde dessutom 2-2 efter 19.50 på pass av Eric Hultgren.

I tredje perioden var Brynäs starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Elias Zimmerman och Eric Hultgren och avgjorde matchen. Det sista målet kom med tio sekunder kvar att spela.

I tabellen innebär det här att Brynäs nu ligger på tredje plats. Luleå är på andra plats.

Lagen möts igen i Monitor ERP Arena, lördag 2 december 12.00.