Seger för AIK Härnösand – steg åt rätt håll mot Njurunda

AIK Härnösand har haft en tuff period med sex förluster i följd i J20 Region norr B herr. Men hemma mot Njurunda bröts den tunga sviten. Det blev 4-3 (0-2, 3-0, 1-1) i matchen i Högslättens Ishall.

Njurundas tränare Robin Bredberg om matchen:

– Hade otur rakt igenom. Inte en sargstuds gick vår väg. Hade de gjort det hade vi vunnit klart och tydligt.

Njurunda startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Emil Abrahamsson. AIK Härnösand gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 4-2 inom bara 4.21. 16.22 in i tredje perioden nätade Njurundas Simon Eriksson framspelad av Felix Heinås och reducerade för Njurunda. Fler mål än så blev det inte för Njurunda.

Anthony Marinkovic gjorde ett mål för AIK Härnösand och två målgivande passningar och Elliot Gulliksson hade tre assists.

Det här var AIK Härnösands femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Njurundas femte uddamålsförlust.

Det här betyder att AIK Härnösand ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Njurunda på femte plats.

Nästa motstånd för AIK Härnösand är Kovland. Lagen möts söndag 26 november 16.00 i Högslättens Ishall. Njurunda tar sig an Brunflo J20 borta måndag 27 november 19.30.