Efter förlustsviten: Seger igen för Almtuna – 6-5 mot Brynäs

Fyra förluster i rad i J20 Nationell norra herr fick vara nog. Borta mot Brynäs bröts den tuffa sviten för Almtuna. Det blev 5-6 (0-2, 3-2, 2-1, 0-1) efter förlängning i matchen på fredagen.

Brynäs tränare Victor Grönberg tyckte så här om matchen:

– Vi kommer inte alls upp i nivå idag. Tycker Almtuna är bättre än oss. Vi behöver skruva på några saker inför morgondagen.

Ludvig Mellgren blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål efter bara 43 sekunder i förlängningen.

Almtuna startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Carl Leijon och Gustav Pettersson. I andra perioden var det i stället Brynäs som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Brynäs var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Det här var Brynäs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas åttonde uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Almtuna är på sjätte plats.

I nästa match möts lagen igen i Gränby ishall, lördag 25 november 16.00.