Modo Hockey J18 vann efter stark vändning mot Björklöven

Hemmalaget Björklöven ledde matchen mot Modo Hockey J18, men i andra perioden fick Modo Hockey J18 rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och Björklöven orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 3-4 (1-0, 0-3, 2-1) i matchen i J18 Region norr herr.

– Ingen vidare hockeymatch. Båda lagen är ganska slarviga, men det är fördel MoDo efter två spelade perioder. I tredje perioden tar vi tag i grejerna och börjar framförallt göra jobbet. Vi närmar oss men kommer inte ikapp. Vi tar nya tag, tyckte Björklövens tränare Oskar Hägglund, efter matchen.

Segern var Modo Hockey J18:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Björklöven tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Egon Isaksson framspelad av Alvin Kavenstrand och Philip Hemmyr. Modo Hockey J18 vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 i andra perioden. Björklöven reducerade dock till 2-3 genom David Lidberg Vikström efter 6.09 av matchen.

Modo Hockey J18 gjorde 2-4 genom Hugo Hallin efter 11.15 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Lucas Dahlgren reducerade dock för Björklöven med bara tre minuter kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Det här var Björklövens fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockey J18:s andra uddamålsseger.

Modo Hockey J18:s nya tabellposition är andra plats, medan Björklöven är på femte plats.

Björklöven tar sig an Ö-vik Hockey J18 i nästa match borta tisdag 28 november 19.00. Modo Hockey J18 möter Vännäs borta onsdag 29 november 19.30.