Formstarka Nashville tog ännu en seger

Nashville är nu inne i en stark period i NHL. När laget mötte Calgary hemma i Bridgestone Arena på torsdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 4-2 (2-1, 0-0, 2-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Nashville Predators började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.32 slog Colton Sissons till framspelad av Roman Josi och Cole Smith.

Calgary Flames kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.50 nätade Noah Hanifin på pass av Andrew Mangiapane och Chris Tanev.

Nashville tog ledningen på nytt efter 11.20, genom Ryan O’Reilly assisterad av Ryan McDonagh och Gustav Nyquist.

Andra perioden blev mållös. Nashville gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Alexandre Carrier och Juuso Pärssinen. Målen punkterade matchen.

Calgary reducerade dock till 4-2 genom Yegor Sharangovich när bara en minut återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Nashville med 19–17 och Calgary med 17–15 i målskillnad.

Nashville stannar därmed på sjätte plats, och Calgary på sjätte plats, i tabellen.

Fredag 24 november 21.00 spelar Nashville borta mot St Louis. Calgary möter Dallas borta i American Airlines Center lördag 25 november 02.30.