Efterlängtad seger för Surahammar – steg åt rätt håll mot Falu IF

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Surahammar i hockeyettan västra. Men hemma mot Falu IF bröts den tuffa sviten. Det blev 5-0 (3-0, 2-0, 0-0) i matchen i Surahallen.

Surahammar spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Filip Jakobsson, Hampus Wallin och Adam Karlsson. Efter 1.17 i andra perioden slog Lukas Söderlund till, framspelad av Filip Jakobsson och gjorde 4-0.

Till slut kom också 5-0-målet genom Lukas Söderlund som ökade Surahammars ledning framspelad av David Lidström och Adam Karlsson efter 12.32.

I tredje perioden höll Surahammar i sin 5-0-ledning och vann.

Surahammars nya tabellposition är åttonde plats, medan Falu IF är på tionde och sista plats.

På söndag 26 november 16.00 spelar Surahammar hemma mot Borlänge, och Falu IF hemma mot Mariestad.