Jacob Hansson-Geidon det stora utropstecknet när Kiruna slog Örnsköldsvik Hockey

Kiruna besegrade Örnsköldsvik Hockey hemma i hockeyettan norra med 6-1 (4-1, 1-0, 1-0). Men snackisen var Jacob Hansson-Geidon – som gjorde ett hattrick för Kiruna. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Hampus Hagström, Viljani Kupiainen och Teemu Siironen, enda målskytt för Örnsköldsvik Hockey blev Lukas Flygt.

I första perioden var det Kiruna som var starkast. Laget vann perioden med 4-1.

Efter 13.13 i andra perioden slog Viljani Kupiainen till, framspelad av Markus Magnusson och Mattias Mustonen och gjorde 5-1. 3.11 in i tredje perioden nätade Kirunas Jacob Hansson-Geidon ännu en gång på pass av Teemu Siironen och Philip Kemi och ökade ledningen för Kiruna. 6-1-målet blev matchens sista.

Teemu Siironen gjorde ett mål för Kiruna och tre målgivande passningar.

Kiruna har tre segrar och två förluster och 15–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örnsköldsvik Hockey har fem förluster och 7–26 i målskillnad.

Kirunas nya tabellposition är femte plats, medan Örnsköldsvik Hockey är på tionde och sista plats.

I nästa omgång har Kiruna Piteå borta i Isstadion LF Arena, onsdag 22 november 19.00. Örnsköldsvik Hockey spelar borta mot Clemensnäs söndag 26 november 16.00.