Efterlängtad seger för Frölunda – steg åt rätt håll mot Örebro Hockey J20

Frölunda har haft en tung period med fem förluster i rad i J20 Nationell södra herr. Men hemma mot Örebro Hockey J20 bröts den tuffa sviten. Det blev 4-3 (2-1, 1-1, 1-1) i matchen i Frölundaborg.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren om matchen:

– Vi gör en bättre prestation idag men inte tillräckligt för att vinna. Släpper in för enkla mål vid fel lägen vilket kostar oss matchen i slutändan.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey J20 inledde bäst och tog ledningen genom Alfons Åhman efter 6.20, men Frölunda kvitterade genom Elias Kumlin. Och Frölunda hann också ta ledningen, genom Nikolaj Rupi. Efter 11.09 i andra perioden gjorde Frölunda 3-1 genom Karl Sterner och kom allt närmare segern.

Örebro Hockey J20 reducerade dock till 3-2 genom Anton Brorsson med 1.27 kvar att spela av perioden.

Frölunda gjorde 4-2 genom Teodor Forssander efter 20.20. 7.43 in i tredje perioden slog Svante Sjödin till framspelad av Anton Brorsson och Tim Almgren och reducerade för Örebro Hockey J20. Men mer än så orkade Örebro Hockey J20 inte med.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Frölunda med 13–17 och Örebro Hockey J20 med 17–20 i målskillnad. Det här var Frölundas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockey J20:s nionde uddamålsförlust.

För Frölunda gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Örebro Hockey J20 är på sjunde plats.

Frölunda tar sig an Linköping i nästa match borta onsdag 22 november 19.00. Örebro Hockey J20 möter Rögle hemma fredag 24 november 19.00.