Växjö vann toppmötet mot Färjestad med 5-1

Växjö tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Färjestad i J20 Nationell södra herr på söndagen med 5-1 (1-0, 2-0, 2-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Växjö ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Färjestad på andra plats.

Växjö tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Anton Linde på pass av Anton Macdonald och Jacob Sagadin. I andra perioden var Växjö starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom mål av Jonathan Larsson och Joel Svensson. Växjö gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Fabian Hellström och Rasmus Brattborn, vilket avgjorde matchen.

Tobias Bjerke Larsen reducerade förvisso, men närmare än 5-1 kom inte Färjestad. Växjö tog därmed en stabil seger.

Växjös Joel Svensson stod för ett mål och två assists.

Växjö tar sig an HV 71 i nästa match hemma onsdag 22 november 19.00. Färjestad möter Malmö hemma fredag 24 november 18.20.