Tungt för Leksand – HV 71 bröt fina vinstsviten

Leksand har haft en stark period i SHL och inför matchen borta mot HV 71 hade laget tagit fem raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Husqvarna Garden slutade 5-3 (2-2, 1-0, 2-1). Det var första förlusten sedan den 21 oktober för Leksand.

Gästerna Leksand startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.15 slog Lukas Vejdemo till framspelad av Eddie Larsson och Lucas Elvenes.

HV 71 kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.12 nätade Oscar Fisker Molgaard assisterad av Radan Lenc och Oskar Stål-Lyrenäs.

Leksand tog ledningen på nytt efter 6.35, när Matt Caito slog till på pass av Justin Glenn Kloos och Lucas Elvenes.

HV 71 kvitterade till 2-2 efter 18.10, genom Åke Stakkestad på pass av Mikael Seppälä.

Efter 11.51 i andra perioden gjorde HV 71 3-2 genom Nicholas Shore.

Leksand kvitterade till 3-3 genom Lukas Vejdemo efter 20.48 av perioden. 3.06 in i tredje perioden nätade HV 71:s Oscar Fisker Molgaard återigen på pass av Oskar Stål-Lyrenäs och Joni Ortio och gav laget ledningen för HV 71.

Laget punkterade matchen med ett 5-3-mål med 59 sekunder kvar att spela genom Måns Lindbäck. 5-3-målet blev matchens sista.

Leksands Lucas Elvenes hade tre assists. Oskar Stål-Lyrenäs hade tre assists för HV 71.

Leksands nya tabellposition är sjunde plats, medan HV 71 är på 13:e plats.

I nästa match möter HV 71 Timrå hemma och Leksand möter Luleå hemma. Båda matcherna spelas torsdag 23 november 19.00.