Straffseger för Ottawa hemma mot Minnesota

Ottawa vann en riktigt jämn match mot Minnesota i NHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Ottawa var starkare och vann med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Josh Norris blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Ottawas fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 6.26 in i andra perioden som Minnesota tog ledningen genom Marco Rossi på pass av Brock Faber och Mats Zuccarello.

3.27 in i tredje perioden slog Erik Brännström till framspelad av Anton Forsberg och Travis Hamonic och kvitterade för Ottawa. I straffläggningen var det Ottawa som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Josh Norris för.

Det här var Ottawas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Minnesotas femte uddamålsförlust.

För Ottawa gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Minnesota är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Ottawa är NY Islanders. Lagen möts lördag 25 november 01.30 i Canadian Tire Centre. Minnesota tar sig an Toronto hemma söndag 19 november 14.00.