Fyra mål av Henrik Viström när Vännäs slog Östersund

Henrik Viström stod för ett målkalas när Vännäs besegrade Östersund i J18 Region norr herr med 8-4 (1-1, 2-3, 5-0). Hela fyra mål gjorde Henrik Viström, synnerligen viktigt för Vännäs trepoängare.

Segern var Vännäs fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Östersund inledde bäst och tog ledningen genom Wilmer Ramstedt efter 8.19, men Vännäs kvitterade genom Albin Carlsson bara en minut senare. Östersund var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Vännäs spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 8-4 genom mål av Edward Erngren, Albin Carlsson, Henrik Viström och Vilmer Wikström och avgjorde matchen. Det sista målet kom med fyra sekunder kvar att spela.

Vännäs Albin Carlsson stod för två mål och ett assist.

Vännäs stannar därmed på fjärde plats, och Östersund på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 19 november, har Vännäs Sundsvall hemma i Vännäs Ishall 12.30, medan Östersund spelar borta mot Ö-vik Hockey J18 12.00.