Valter Nyström-Dübbel fixade segern för Skellefteå i matchen mot Björklöven

Det blev ett hattrick för Skellefteås Valter Nyström-Dübbel i matchen mot Björklöven i J18 Region norr herr. Skellefteå vann på hemmaplan med 4-1 (1-0, 2-0, 1-1). Olof Hjalmar gjorde också ett mål för segrarna, målet för Björklöven gjordes av Philip Hemmyr.

– Valter gedigen i både spel utan och med puck. 3 riktigt fina hockeymål. Grym insats av Valter, kommenterade Skellefteås tränare Johan Karlsson.

Björklövens tränare Oskar Hägglund tyckte så här om matchen:

– Vi startar matchen på ett bra sätt. Jag tycker vi är det bättre laget, men får inte in pucken. När de får in 1-0 innan paus tar det såklart hårt mentalt. Vi reser oss ändå och tar tag i det även i andra perioden, men tappar lite i intensitet när vi inte får betalt för det vi skapar. Tyvärr rinner matchen oss ur händerna när vi inte tar betalt och börjar slarva i mittzon.

Segern var Skellefteås sjätte på de senaste sju matcherna, och sjunde hemmasegern i rad.

Skellefteå tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Valter Nyström-Dübbel assisterad av Vincent Wedin och Elliot Ölund. I andra perioden var Skellefteå starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom två mål av Valter Nyström-Dübbel och ett mål av Olof Hjalmar. 16.34 in i tredje perioden nätade Björklövens Philip Hemmyr och reducerade för Björklöven. Mer än så blev det dock inte för Björklöven.

Det här betyder att Skellefteå nu ligger på andra plats i tabellen, och Björklöven är på sjätte plats.

Söndag 19 november möter Skellefteå Boden hemma 15.30 och Björklöven möter Timrå borta 11.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: