Tre poäng till Kiruna efter avgörande i slutperioden mot Sundsvall

Kiruna vann hemma mot Sundsvall i hockeyettan norra med 4-3 (2-0, 1-3, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Kiruna avgjorde.

Jacob Hansson-Geidon slog till 12.45 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

I början av matchen var Kiruna starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Teemu Siironen och Markus Magnusson. Efter 1.18 i andra perioden nätade David Åhlin, på pass av Oliver Sundberg och reducerade åt Sundsvall.

Kirunas Simon Thyni gjorde 3-1 efter 7.46 framspelad av Mattias Mustonen och Marcus Runnkvist.

Sundsvalls Nils Nordh gjorde 3-2 efter 7.59 på pass av Oskar Larsson och Ludvig Westerlund.

David Åhlin gjorde dessutom 3-3 efter 15.40 framspelad av Linus Millner Westberg och Mathias Wikudd.

12.45 in i tredje perioden slog Jacob Hansson-Geidon till på pass av Feliks Morozov och Viljani Kupiainen och avgjorde matchen för Kiruna.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Kiruna med 10–17 och Sundsvall med 14–19 i målskillnad. Det här var Kirunas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sundsvalls andra uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kiruna på sjätte plats och Sundsvall på femte plats.

Kiruna tar sig an Örnsköldsvik Hockey i nästa match hemma söndag 19 november 15.00. Sundsvall möter samma dag 16.00 Kalix borta.