Björklöven vinnare mot Mora – avgjorde i förlängningen

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Mora och gästande Björklöven var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0). Nicholas Schilkey blev matchhjälte för Björklöven med sitt mål i förlängningen.

Segern var Björklövens fjärde på de senaste fem matcherna.

Mora tog ledningen efter 5.51, genom Måns Carlsson på pass av Daniel Ljunggren och Chad Yetman.

Andra perioden blev mållös. 2.54 in i tredje perioden nätade Björklövens Myles Powell på pass av Nicolai Meyer och Scott Pooley och kvitterade för Björklöven. I förlängningen tog det 1.13 innan Björklöven också avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Nicholas Schilkey, på pass av Mattias Nörstebö.

Det här var Moras andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklövens femte uddamålsseger.

Det här betyder att Mora ligger på tredje plats i tabellen, och att Björklöven leder serien.

Mora tar sig an Västerås i nästa match borta onsdag 22 november 19.00. Björklöven möter Bik Karlskoga borta lördag 18 november 20.30.