Tungt för Bodens HF – Piteå bröt fina vinstsviten

Bodens HF har haft en stark period i hockeyettan norra och inför matchen hemma mot Piteå hade laget tagit åtta raka segrar. På fredagen tog det stopp och matchen i Hive Arena slutade 1-2 (0-0, 1-0, 0-2). Det var första förlusten sedan den 6 oktober för Bodens HF.

– Det är en jämn hockeymatch, det är mycket böljande fram och tillbaka, inget lag som riktigt få några långa anfall, i mitten på andra perioden bryter wille Åström mönstret och på en individuell prestation kan göra 1-0. Vi får spela rätt mycket boxplay första 2 perioderna och gör det väldigt bra. Inför 3e tycker jag vi kontrollerar matchen bra, tills vi får powerplay och där får vi det inte att stämma och tar dåliga beslut som gör att Piteå kan göra 2 mål när vi har powerplay och vinner matchen på det…, kommenterade Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist.

Carl Holmner-Härgestam blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 14.02 in i tredje perioden.

Segern var Piteås sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 8.40 in i andra perioden som Bodens HF tog ledningen genom Wille Åström assisterad av Henri Tamminen och Fabian Nilsson.

13.41 in i tredje perioden nätade Piteås Joakim Landkvist och kvitterade för Piteå.

Efter 14.02 slog Carl Holmner-Härgestam till framspelad av Jacob Sundin och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Piteås andra uddamålsseger.

Piteå ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Bodens HF är på andra plats.

I nästa match, onsdag 22 november 19.00, har Bodens HF Kalix hemma i Hive Arena, medan Piteå spelar hemma mot Kiruna.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: