Visby/Roma vann med 3-2 hemma mot Eskilstuna Linden

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Visby/Roma i matchen mot Eskilstuna Linden i Visby Ishall. Laget vann fredagens match i hockeyettan östra med 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).

– En bra och viktig seger. Grabbarna jobbar på bra och vi blir bättre och bättre som lag, gäller att bygga vidare på det här. Blir lite onödigt spännande på slutet idag men tycker vi är bättre en Linden hela matchen, kommenterade Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström.

Första perioden var jämn. Visby/Roma inledde bäst och tog ledningen genom Wille Bärehag efter 7.08, men Eskilstuna Linden kvitterade genom Andrés Staforelli efter 14.18. Visby/Roma startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Tim Bothén och Karl Påhlsson. Eskilstuna Linden reducerade till 3-2 med 13 sekunder kvar att spela genom Jesper Andersson framspelad av Andrés Staforelli och Thom Flodqvist. Men mer än så orkade Eskilstuna Linden inte med.

Det här var Visby/Romas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Eskilstuna Lindens fjärde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Visby/Roma nu ligger på fjärde plats. Eskilstuna Linden är på sjätte plats.

Söndag 19 november 15.00 spelar Visby/Roma borta mot Nyköping. Eskilstuna Linden möter Vallentuna borta i Vallentuna Ishall onsdag 22 november 19.00.