Segersviten sprack för Pittsburgh mot New Jersey

Pittsburgh hade fem raka segrar inför hemmamatchen i NHL mot New Jersey. Då kom första förlusten sedan den 31 oktober. Matchen på fredagen i PPG Paints Arena slutade 2-5 (1-1, 1-1, 0-3).

Första perioden var jämn. Pittsburgh inledde bäst och tog ledningen genom Bryan Rust efter 6.36, men New Jersey kvitterade genom Curtis Lazar efter 13.30. Efter 3.13 i andra perioden gjorde Pittsburgh 2-1, återigen genom Bryan Rust.

Tidigt i perioden av perioden kunde Nathan Bastian kvittera till 2-2 för New Jersey. New Jersey spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Alexander Holtz, Tyler Toffoli och Jesper Bratt och avgjorde matchen.

Det här betyder att Pittsburgh nu ligger på sjätte plats i tabellen, och New Jersey är på femte plats.

I nästa match möter Pittsburgh Carolina borta och New Jersey möter NY Rangers hemma. Båda matcherna spelas söndag 19 november 01.00.