Sam Montembeault i förhandlingar med Montréal

Sam Montembeault har ett utgående kontrakt med Montréal Canadiens. Den kanadensiske VM-målvakten vill förlänga avtalet – och till Sportsnet bekräftar han att förhandlingar har inletts.

I våras ledde Sam Montembeault sitt Kanada till VM-guld i Tammerfors efter att han storspelat mellan stolparna och den här hösten har han inlett med att dela på målvaktsjobbet i Montréal tillsammans med Jake Allen.

Sam Montembeaults kontrakt med Montréal löper ut efter säsongen, men i helgen gjorde uppgifter gällande att parterna påbörjat förhandlingar kring en fortsättning i klassikerklubben. Det är också uppgifter som målvakten själv bekräftar för Sportsnets reporter Eric Engels.

Den 27-årige franskkanadensaren står noterad för en rädningsprocent på 90,5 procent efter sju spelade matcher den här säsongen.

Speciell målvaktssituation

Montréal är en av få NHL-klubbar som har tre målvakter i sin NHL-trupp, då Montembeault förutom Allen även har sällskap av Cayden Primeau.

Den 24-årige målvakten har stått på tillväxt i Montréals organisation de senaste åren, men måste passera waivers om han nu ska skickas ned till AHL. Risken att tappa Primeau till en annan NHL-klubb har gjort att Canadiens i stället valt att behålla honom i NHL-truppen, rapporterar TVA Sports. I NHL har Primeau spelat två matcher den här säsongen.


TV: Sverige säkrar bronset i U17-VM

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: