William Nylander vann duellen mot Elias Pettersson

I natt möttes Sveriges två största stjärnor just nu. Då gick William Nylander segrande ur striden mot Elias Pettersson. Han gjorde ett av målen i Torontos 5-2-vinst.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Elias Pettersson fick med sig en assistpoäng och drygade ut sin ledning i totala poängligan till två poäng. Men det går inte att komma runt faktumet att William Nylander vann den svenska superduellen mellan de två största blågula stjärnorna just nu.

När Toronto 5-2-besegrade Petterssons Vancouver lyckades William Nylander nämligen förlänga sin sanslösa poängsvit till 15 raka matcher. Den glödhete svensken har fortfarande inte lämnat isen utan att göra poäng den här säsongen, och närmar sig Connor McDavids notering på 17 raka matcher. Det är den bästa noteringen av en aktiv spelare.

William Nylander klev in i handlingarna vid underläge 2-2 i den andra perioden, då han lyckades tråckla in pucken från den förlänga mållinjen. Det var Torontostjärnans tionde mål för säsongen, och med sina 22 poäng är han trea i NHL:s poängliga. Elias Pettersson och Nikita Kutjerov är de enda som gjort fler poäng.

– Han är “a man on a mission”. Det är bara att kolla på det där målet idag – han kan inte bli stoppad. Han hittar hela tiden ett sätt att få in pucken. Det är kul att se, säger forwarden Bobby McMann.

Svensken har alltså gjort poäng i 15 av 15 matcher under säsongen - och nu får han ta med sig laget hem till Sverige. Kommande vecka spelar Toronto två matcher i Avicii Arena.

– Det här ger oss lite självförtroende inför Sverigeresan, konstataderade Noah Gregor som sköt det matchavgörande 3-2-målet i natt.

Toronto - Vancouver 5-2

Toronto: Matthew Knies, William Nylander, Noah Gregor, Nick Robertson, David Kämpf

Vancouver: J.T. Miller, Pius Suter

*****

En svensk som, lite mer i skymundan, också är i stark poängform är Filip Forsberg. Faktum är att han ligger så bra som 16:e i NHL:s poängliga - men ändå bara är femma i svenskarnas poängliga.

Forsberg levererade i natt 2+1 när hans Nashville förlorade med 7-5 mot Arizona Coyotes. Han har därmed gjort fem poäng de två senaste matcherna, och åtta poäng de senaste fyra. Totalt står Forsberg på 6+11 efter 14 matcher under säsongen. Han har dock Pettersson, Nylander, Jesper Bratt och William Karlsson före sig i den svenska poängligan.

Gustav Nyquist fick med sig två assistpoäng från målkalaset, och har totalt gjort 1+7.

Nashville - Arizona 5-7

Nashville: Kiefer Sherwood, Filip Forsberg x2, Dante Fabbro, Ryan O'Reilly

Arizona: Michael Carcone x2, Troy Stecher, Clayton Keller, Alexander Kerfoot, Sean Durzi, Nick Bjugstad



 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: