Förlust för Lejon mot Burträsk med 3-6

Lejon räckte inte till mot Burträsk på hemmaplan i hockeytvåan norra B herr. Matchen på fredagen slutade 6-3 (2-1, 2-1, 2-1) till Burträsk.

– Burträsk är ett lag som är bra på att kontra. Effektiva vid mål och bra spel inom laget. Vi saknade effektiviteten och blev lite för mycket “en man ska rädda laget”-spel. I tredje kom vi ut och tryckte på rejält, blev tyvärr utvisade för att fira målet. Vad vi behöver träna på är hur vi spelar i egen zoon. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Trots förlusten blev kvällen lyckad med stor publik och mycket fika och hamburgerförsäljning. SK-Lejon 65 år!!! Hurra, kommenterade Lejons tränare Maria Asserud.

Gästerna Burträsk startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.03 slog Edwin Enstrand till assisterad av Christoffer Nordström och Jonathan Berglund.

Lejon kvitterade till 1-1 efter 11.15, genom Jimmy Hellström på pass av Arvid Mella och Benjamin Stenlund.

Burträsk tog ledningen på nytt efter 11.36, när Oliver Schönfeldt hittade rätt framspelad av Anton Holmberg och Rasmus Rönningensen.

Burträsk gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4.

Med 1.47 kvar att spela av perioden kunde Benjamin Stenlund göra 2-4 för Lejon. Efter 8.16 i tredje perioden reducerade Lejons Victor Åström på nytt på pass av Benjamin Stenlund och Arvid Mella.

14.05 in i tredje perioden slog Anton Holmberg till återigen framspelad av Edwin Enstrand och ökade ledningen för Burträsk.

Efter 15.02 slog Andreas Lundmark till på pass av Jonathan Berglund och ökade ledningen för Burträsk. 3-6-målet blev matchens sista.

Burträsks Anton Holmberg stod för tre poäng, varav två mål och Edwin Enstrand gjorde ett mål och två assist. Benjamin Stenlund gjorde ett mål och totalt tre poäng för Lejon och Arvid Mella hade tre assists.

Det här betyder att Lejon ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Burträsk på första plats.

Onsdag 15 november 19.30 spelar Lejon hemma mot Norsjö.