Kumla Hockey besegrade Hallstahammar – är ny serieledare

Hockeytvåan västra B herr har en ny serieledare: Kumla Hockey. Laget mötte Hallstahammar borta, i Swetex Arena, på tisdagen och vann med 6-2 (0-0, 3-1, 3-1). Kumla Hockey ligger på samma poäng som Arboga i tabellen. Hallstahammar ligger på sjätte plats.

– Bra match idag. Tycker vi spelar bra med puck med bättre ingångar idag och inte lika många turn overs. Vi skapar mycket framåt och motståndarna går på kontring på oss men överlag har vi bra koll på det, kommenterade Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf efter matchen.

Segern var Kumla Hockeys åttonde på de senaste nio matcherna.

Den första perioden slutade mållös. Kumla Hockey tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.03 genom Karl Tholf, och gick upp till 0-2 innan Hallstahammar svarade.

Segern skrevs till slut till 1-3 för Kumla Hockey. 8.21 in i tredje perioden nätade Kumla Hockeys Anton Widmark framspelad av Linus Nilsson och Hampus Dahlqvist och ökade ledningen för Kumla Hockey.

15.13 in i perioden slog Linus Söderlund till framspelad av Kevin Jansson Lorek och reducerade för Hallstahammar. Fler mål än så blev det inte för Hallstahammar.

Efter 17.05 nätade Viktor Greveback på pass av Linus Nilsson och ökade ledningen för Kumla Hockey.

Kumla Hockey punkterade matchen med ett 2-6-mål med 1.03 kvar att spela på nytt genom Karl Tholf på pass av Robin Karlsson och Jacob Ericsson-Jerlström. 2-6-målet blev matchens sista.

Kumla Hockeys Linus Nilsson hade tre assists.

Fredag 10 november 19.00 spelar Kumla Hockey hemma mot Hallsberg Hockey.