Efterlängtad seger för Edmonton – bröt förlustsviten mot Calgary

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Edmonton i NHL. Men hemma mot Calgary bröts den sviten. Det blev 5-2 (3-1, 0-1, 2-0) i matchen i Commonwealth Stadium.

Edmonton tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.24 genom Brett Kulak, och gick upp till 2-0 innan Calgary svarade.

I periodpausen hade Edmonton ledningen med 3-1. Efter 11.28 i andra perioden slog A.j. Greer till, på pass av MacKenzie Weegar och Jacob Markström och reducerade åt Calgary. I tredje perioden gjorde Edmonton 4-2 efter 6.16 genom Vincent Desharnais. Och med bara 47 sekunder kvar satte Evander Kane 5-2.

Edmontons Evander Kane stod för ett mål och två assists.

Edmonton ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Calgary ligger på sjunde plats.

Edmonton tar sig an Dallas i nästa match hemma fredag 3 november 02.00. Calgary möter Dallas hemma torsdag 2 november 01.30.