Anton Blomqvist om stämningen i derbyt: “Kändes som att det stod still här inne”

AIK förlorade Stockholmsderbyt mot Djurgården. 
Efteråt var Anton Blomqvist kritisk mot lagets insats – och förvånad över stämningen inne i Avicii Arena. 
– Kändes som att det stod helt still här inne – jag upplevde inte alls något tryck på det sättet, säger Blomqvist till TV4. 

Djurgården besegrade AIK med 3-1 i Avicii Arena under onsdagskvällen inför fullsatta läktare – 13 250 åskådare. 

Men efter matchen var Anton Blomqvist förvånad över bristen på stämning i Stockholmsderbyt. 

I intervjun med TV4 efter matchen förklarar AIK-tränaren att han inte tycker att stämningen var på samma nivå som i tidigare derbyn under förra säsongen. 

– Jag hade pratat med Fredrik Stillman (assisterande tränare) innan matchen med tanke på att han inte varit med på derbyt tidigare och jag sade att han skulle få uppleva något i kväll som han aldrig upplevt tidigare. Men när vi kom in här i dag så kändes det som att det stod helt still här inne. Jag upplevde inte alls något tryck på det sättet, säger Blomqvist till TV4 och fortsätter: 
– Vi hörde givetvis våra supportrar men det var inte riktigt det här att det brann på samma sätt som det har gjort många gånger tidigare när vi spelat de här matcherna. Det återspeglar sig lite på vårt lag. Vi kommer ut och är otroligt passiva, uddlösa och släpper två mål där vi lämnar vår målvakt i sticket. Sedan får vi ett mål och efter det exploderar hela stället. Det börjar bli lite känslor i spelet och vi börjar ta över mer och mer.

Anton Blomqvist: “Det gör mig förbannad”

Anton Blomqvist kritiserar också AIK:s inställning i första perioden då Djurgården dominerade och vann skotten med 13-2. 

– Första perioden är undermålig från vår sida. Vi är otroligt passiva, det är inte alls något tryck. Det är för många som inte går in i närkamper. Vi har toppspelare som går i en forecheck men svänger av och det går inte. Jag tycker att vi kommer ut för jäkla svalt och inte med aggressiviteten som vi vill. 
– Jag kan ta bort istid om folk inte förstår vad som krävs. Det är där vi landar. Det är något som är ett problem i dagsläget. Vi behöver vara mer desperata från start.

Enligt honom är detta ett större problem för AIK som måste åtgärdas om laget ska hålla hus i toppen av HockeyAllsvenskan. 

– Fler spelare behöver vara desperata i form av att göra hockeyns ”ABC”, åka skridskor, vinna närkamper och lösa puckar. De ledande spelarna måste göra det, det är därför de är här. Någonstans behöver vi alla titta oss i spegeln där. Det måste vara slut på det här att vi inte är redo att spela. Det gör mig förbannad.


TV: Studio Oddset Hockey om Djurgårdens kris

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: