Timrå överklagar Albin Lundins avstängning

Disciplinnämndens besked blev en tre matchers lång avstängning på Albin Lundin för att ha åkt på en linjedomare. Ett beslut som väckt många reaktioner. Nu väljer Timrå att överklaga.

Det var i den tredje perioden mot Örebro som Albin Lundin hoppade in från båset, satte full fart och krockade med en domare. Timråspelaren kollar inte domarens håll och fick inte heller någon utvisning under matchen. 

Trots detta kom i dag ett kontroversiellt besked från disciplinnämnden. Lundin tilldelades ett straff på tre matcher och fick en böter på runt 10 000 kronor, något som har väckt reaktioner på sociala medier – och även hos Lundin själv. 

– Det är piss. Du fattar säkert hur jag mår. Jag är förvånad, men jag är mest förbannad över det som står i beslutet, säger han till Expressen. 

Nu meddelar Timrå på X (tidigare twitter) att man väljer att överklaga beslutet. 

“Timrå IK överklagar dagens besked att Albin Lundin stängs av i tre matcher”, skriver klubben.

I sitt försvar till nämndens besked angav Lundin följande: 

“Jag hoppade in på isen och såg att det bara var ett tomt isyta framför mig. Jag märkte att is området var helt fritt och jag började följa endast pucken och åka en rak linje mot den offensiva zonen och mot mål. När jag följde pucken märkte jag inte att domaren glider ca 5 meter åt sidan av banan och jag kunde inte undvika kollisionen.”


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: