Melker Thelin lånas ut till Vännäs

Melker Thelin är en av Björklövens två målvakter inför den kommande säsongen. Målvaktstalangen kommer också att finnas tillgänglig för spel i Hockeyettan med Vännäs den här säsongen, meddelar klubben på sin hemsida.

Förra säsongen matchade Melker Thelin merparten av sin tid i Hockeyettan-klubben Teg. På grund av ekonomiska bekymmer har Umeåklubben dragit sig ur spel i Hockeyettan den här säsongen och i stället ersatts av Vännäs, som egentligen åkte ur Hockeyettan i våras.

Nu står det klart att Thelin kan komma att matchas i Hockeyettan även den här säsongen. Via sin hemsida meddelar Vännäs att Thelin, tillsammans med Nicolas Zabala och Axel Blom, kommer att kunna gå fritt mellan Björklöven och Vännäs under säsongens gång.

En av två målvakter i Björklöven

Thelin bildar målvaktspar med Joona Voutilainen i Björklövens hockeyallsvenska lag den kommande säsongen.

– Det är ingenting som förändras. Melker kommer behöva matcher, men tillhör främst Björklöven och kommer att spela med oss också, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

Melker Thelin är en av de största målvaktslöftena i sin årskull (2005) och draftades i somras i femterundan av Arizona Coyotes. Målvakten spelade en match för Småkronorna i vårens U18-VM och har även spelat med Juniorkronorna den här säsongen.


TV: "Älskar att se honom spela - tappa honom är otroligt jobbigt"

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: