Nils Ekman och Thomas Paananen blir förbundskaptener

Förbundet har gjort klart med ett par nya förbundskaptener. Nils Ekman är klar som ny förbundskapten för Team 16  och Thomas Paananen som ny förbundskapten för Team 17, samt som elitutvecklare.
–Vi är glada över att ha förbundskaptener på plats för våra två yngsta landslag på killsidan, säger landslagschefen Anders Lundberg.

Det svenska ishockeyförbundet meddelar att Nils Ekman och Thomas Paananen tar över U16- respektive U17-landslaget. Nils Ekman har tidigare främst jobbat som sportchef för Djurgårdens SDHL-lag, men har också gjort ett par korta tränarinhopp. Bland annat klev han in som assisterande tränare för Brynäs, under SHL-kvalet 2021. 

Han kommer närmast från ett jobb som assisterande tränare för SDE:s U16-lag. Han har också jobbat som expertkommentator hos SVT.

– Nisse har gedigen erfarenhet som spelare, vilket innebär att han vet vad som krävs för att nå yttersta eliten. Han har ett gott hockeyöga. Det ledarskap som han står för kommer att dessutom passa perfekt i vårt yngsta landslag för att skapa trygghet under det första landslagsåret, säger landslagschef Anders Lundberg.

Ansluter från Västerås

Thomas Paananen har jobbat för Västerås, från 2012 tills dess att han fick sparken i februari. Han var huvudtränare från 2017 och jobbade tidigare för klubbens olika juniorlag.

– Thomas är en etablerad coach som brinner för unga spelares utveckling. Han har gjort en väldigt intressant resa i Västerås, både på junior- och seniornivå. Under hans tid har Västerås IK etablerat sig i HockeyAllsvenskan. Han har haft framgång i att lyfta fram unga spelare som tagit sig vidare, säger Anders Lundberg.

Förbundskaptener 2023/2024

Juniorlandslag, herrsidan

Team 16: Nils Ekman
Team 17: Thomas Paananen
Team 18: Johan Rosén
Team 19 & 20: Magnus Hävelid


TV: Golden knights bjöd på spektakulär show

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: