Vancouver bröt mardrömssviten - Elias Pettersson segerorganisatör

Vancouver bröt mardrömssviten – Elias Pettersson segerorganisatör

Efter mängder med tappade ledningen lyckades Vancouver i natt hålla undan. De tog sin första seger för säsongen, efter att ha inlett med sju raka förluster. Elias Pettersson blev en av hjältarna.

I de första fyra matcherna på säsongen ledde Vancouver samtliga med två mål eller fler – men förlorade ändå. De har även lett matcher med ett mål, men inte lyckats knyta ihop segern utan rasat ihop när det börjat gälla.

Men i natt kom den första segern för säsongen. Canucks 5-4-besegrade Seattle Kraken med 5-4 på bortaplan, efter att Elias Pettersson, närmast i vanlig ordning, lett Vancouvers offensiv. Den svenske storstjärnan fick en assistpoäng på Andrej Kuzmenkos 3-2-mål i den andra perioden, och sedan Matty Beniers kvitterat för Seattles del var det Pettersson som i powerplay återgav Vancouver ledningen. #40 i Vancouver har inlett säsongen starkt, trots förlustsviten, och står noterad för 4+5 på de åtta matcherna.

Det blev dock dramatiskt även i natt, sedan Jaden Schwartz reducerat för Seattle med 30 sekunder kvar, framspelad av formstarke André Burakovsky. Seattlesvensken har inlett strålande i sin nya klubb, med åtta poäng på de inledande nio matcherna.

 Den här gången lyckades emellertid Vancouver hålla undan och vinna med 5-4. Det innebar också att coachen Bruce Boudreau nådde milstolpen 600 vunna matcher i NHL-karriären. Han är den 21:a coachen i NHL-historien att nå den platån.

Se höjdpunkter i videospelaren ovan.

Seattle – Vancouver 4-5

Seattle: Jamie Oleksiak, Jared McCann, Matty Beniers, Jaden Schwartz
Vancouver:Ilya Mikheyev x2, Andrej Kuzmenko, Elias Pettersson, Conor Garland

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: