Fredrik Olofsson flyttas ner till AHL av Dallas Stars

Dallas Stars skickar ner tre svenskar till farmarlaget inför att NHL-säsongen ska börja.
Det är Fredrik Olofsson, Oskar Bäck och Fredrik Karlström som alla får inleda i AHL. 

Snart börjar NHL-säsongen och klubbarna genomför därför de sista gallringarna innan truppen ska sättas. 

Under torsdagskvällen går då Dallas Stars ut med att flera spelare flyttas ner till AHL och inte kommer att ta plats i NHL-laget inför den kommande säsongen.

Tre av spelarna som omplaceras till farmarlaget är svenskar då Oskar Bäck, Fredrik Karlström och Fredrik Olofsson alla får inleda säsongen hos Texas Stars i AHL. 

Fredrik Olofsson var en av SHL:s bästa spelare de senaste säsongerna och var given i Tre Kronor där skåningen bland annat var uttagen i den svenska OS-truppen. I fjol gjorde han 50 poäng på 58 matcher för Oskarshamn vilket ledde till kontraktet med Dallas Stars. 

Oskar Bäck gör sin andra säsong i Nordamerika och i fjol spelade han 71 matcher i AHL och gjorde 25 poäng. Tidigare har 22-åringen spelat 113 SHL-matcher i Färjestad. 

Fredrik Karlström fick NHL-debutera under fjolårssäsongen och noterades för tre matcher och en assist hos Dallas Stars. I AHL gjorde han 29 poäng på 65 matcher. Tidigare har centern spelat för Linköping och Växjö i SHL och 2021 vann han SM-guld med Lakers. 

Kvar i Dallas Stars trupp finns då svenskarna Nils Lundkvist och Jacob Peterson


TV: Nils Lundkvists första mål i Dallas

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: