Erica Rieder och Tereza Vanišová lämnar SDHL

SDHL tappar två spelare då både Erica Rieder och Tereza Vanišová lämnar Sverige. 
Vanišová är klar för Toronto Six i PHF medan Rieder byter karriär och satsar på att ta plats i kanadensiska velodromcykellandslaget. 

En är tjeckiska och den andra kanadensiska. Båda spelade i SDHL förra säsongen där dom hade framträdande roller, men nu lämnar båda för olika uppgifter i Kanada. 

Erica Rieder Spelade med MoDo mellan 2019 och 2022. Totalt svarade hon för tolv mål och 52 poäng på 95 matcher. Tidigare var hon lagkapten i University of Manitoba. Men nu är hockeykarriären över för Rieder. 

”Jag kommer inte spela i SDHL den här säsongen. Nu är jag tillbaka i Kanada och tränar för att ta en plats i kanadensiska velodromcykellandslaget”, skriver 25-åringen i ett meddelande till hockeysverige.se.

Den andra som åker över till Kanada, men som kommer fortsätta med hockeyn är Tereza Vanisova som inledde senaste säsongen i Leksand, men avslutade den med några matcher med Boston Pride. Under sin säsong i SHL svarade hon för 15 mål och totalt 24 poäng på 31 matcher. Hon var i våras även med i Tjeckiens OS-lag. Det har stått klart en tid att det inte blir någon fortsättning i Sverige. Till hockeysverige.se berättar Tereza Vanišová nu att hon skrivit ett kontrakt med Toronto Six i PHF. 


TV: Här lär Daniel Alfredsson ut padel i Kanada

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: