Modo värvar tränare: ”Otroligt sugen på att jobba i en stor klubb”

Modo Hockey plockar in en ny tränare till resten av säsongen. 
På sin hemsida meddelar klubben att Peter Johansson kliver in som assisterande.
– Peter är en ledare med bred erfarenhet som har varit med i olika situationer, säger sportchef Fredrik Glader om rekryteringen. 

Sedan Ville Nieminen sade upp sig som huvudtränare har Modo varit en kort på tränarsidan. 

Nu har Ö-viksklubben dock gjort klart med en ny tränare som kliver in och blir assisterande till Pär Styf

De plockar in den tidigare Rögletränaren Peter Johansson

– Jag är otroligt sugen på att jobba i en stor klubb igen och på en högre nivå än förra säsongen. Alla vet vad Modo Hockey står för och vad de gjort innan och i mina ögon är det en anrik och stor klubb som jag nu ser fram emot att få hjälpa, säger 54-åringen till klubbens hemsida.

”HAR STYRKOR SOM PASSAR BRA IN”

Peter Johansson var huvudtränare när Rögle tog klivet upp till SHL 2008 och han har även varit assisterande tränare i Hockeyallsvenskan med Pantern. Han har även varit verksam som coach i Österrike, Norge och Danmark. Senast kommer han från ett uppdrag som huvudtränare i Mörrum.  

– Peter är en ledare med bred erfarenhet som har varit med i olika situationer som tränare. Han har styrkor som passar bra in och som vi är säkra på att han kommer bidra med. Han kommer känna sig trygg i hur vi vill spela, då han känner igen spelsystemet från tidigare, säger Modo-sportchefen Fredrik Glader och fortsätter:
– ”Piva” är en tränare som är duktig på att utveckla individer och han är passionerad i sitt arbete. Han är duktig på att ge feedback och vi får nu in en extra resurs med lång erfarenhet, vilket gör att vi, precis som vi vill, blir tre tränare kring herrlaget. 

Modos kontrakt med Peter Johansson sträcker sig över resten av året säsong. 


TV: Karl Fabricius närmar sig 900 SHL-matcher

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: