Så finansierar du den blivande hockeystjärnans karriär

Metoder att finansiera utrustningen

En nödlösning skulle kunna vara att ta någon form av lån. Det finns nog ytterst få ekonomiska rådgivare som skulle rekommenderat ett lån för att inhandla hockeyutrustning, men vissa typer av lån skulle kunna användas till det också. Ta ett privatlån till exempel – ett privatlån kan du använda till vad du vill i många fall. Så även om du inte huvudsakligen tar ett lån enbart för att inhandla hockeyutrustning, så skulle det kunna vara en av många anledningar till att du tar lånet. Har du tagit ett privatlån för någonting absolut nödvändigt, så är det inget som stoppar dig från att använda det som blir över till hockeymaterial. 

Är det så att du ändå bestämmer dig för att ta ett lån specifikt för att finansiera ett köp av hockeyutrustning, så är det endast rimligt att göra det om du är 100 procent säkert på att du relativt snart kommer att få in tillräckligt med pengar för att betala av det. 

Att ta ett lån är sannolikt din absoluta nödlösning, men det finns betydligt säkrare finansieringsmetoder också. En av de enklaste lösningarna för att ha råd, är att ha lite is i magen. Det är lätt att stirra sig blind på de nyaste och dyraste prylarna och tänka att det är vad man måste ha, men så är givetvis inte fallet. Tänk noga ut vad ditt barn faktiskt behöver och var inte rädd för att handla begagnat. 

Många ishockeyklubbar med stor ungdomsverksamhet är väldigt duktiga på att anordna tillfällen för att klubbarnas medlemmar ska kunna sälja utrustning till varandra. Med tanke på hur fort barn växer i vissa åldrar så är det inte omöjligt att göra riktiga kap genom att köpa begagnade prylar.

Hur mycket kostar det att spela ishockey?

Med tanke på hur mycket utrustning som behövs och driftkostnader som krävs för att ta hand om ishallar med mera, så är det inte förvånande att ishockey är en av våra dyrare idrotter. Hur mycket det faktiskt kostar att spela varierar kraftigt beroende på vilken ålder man är, men även var man spelar. 

När SVT för några år sedan kartlade hur mycket elitsatsande 15-åringar måste betala så landade siffran på omkring hutlösa 50 000 kronor i vissa regioner. Riktigt så dyrt är det dock inte för de allra flesta, men det är inte alls ovanligt att kostnaderna för medlemsavgifter, utrustning, läger och försäkringar, etc. överstiger 10 000 kronor under en säsong. 

Nej, det är som sagt inte billigt att spela hockey, vilket både är förståeligt, men också sorgligt för alla som inte har råd att utöva sporten. Med tipsen ovan kan du förhoppningsvis sätta skridskor på dina barns fötter.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: