Sundsvall segrade i toppmötet mot Bodens HF

Det var toppmatch i Hockeyettan norra under söndagen när Bodens HF tog emot tredjeplacerade Sundsvall. Sundsvall vann matchen med 5-4 (0-0, 2-3, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Bodens HF är i fortsatt serieledning, och Sundsvall på tredje plats.

Segermålet för Sundsvall stod Emil Lindblom för efter bara tolv sekunder i förlängningen.

Segern var Sundsvalls fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var det Bodens HF som var vassast. Laget vann perioden med 3-2.

4.34 in i tredje perioden nätade Sundsvalls Gustav Marnetoft på pass av Nils Nordh och Emil Lindblom och kvitterade för Sundsvall.

8.10 in i perioden slog Kevin Arvidsson till framspelad av Nils Thomasson och Andreas Nilsson och gav laget ledningen för Bodens HF.

Sundsvall kvitterade till 4-4 med 28 sekunder kvar att spela genom Johan Lindholm på pass av Fabian Westling Alm och Ludvig Westerlund.

I förlängningen tog det tolv sekunder innan Sundsvall också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Emil Lindblom.

Det här var Bodens HF:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Sundsvalls sjätte uddamålsseger.

Lördag 2 november 16.00 spelar Bodens HF borta mot Hudiksvall. Sundsvall möter Örnsköldsvik Hockey hemma i Brandcode Center onsdag 30 oktober 19.00.