SDE vann med 3-2 hemma mot Modo

SDE tog till slut hem segern mot Modo i matchen hemma i Enebybergs Ishall på söndagen. Matchen i SDHL slutade 3-2 (1-1, 1-0, 1-1). Malia Schneider slog till 5.00 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Modo inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Ella Albinsson efter 2.33, men SDE kvitterade genom Michelle Löwenhielm efter 16.58. SDE gjorde också 2-1 efter 19.41 i andra perioden när Gabriela Jones fick träff på pass av Lotti Odnoga. 4.50 in i tredje perioden slog Mira Hallin till framspelad av Ebba Hedqvist och kvitterade för Modo.

Men bara en minut nätade Malia Schneider och avgjorde matchen.

Det här var SDE:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Modos tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att SDE ligger på sjätte plats i tabellen, och Modo är på tredje plats.

Nästa motstånd för SDE är Luleå. Modo tar sig an Brynäs borta. Båda matcherna spelas fredag 1 november 18.00.