Äntligen seger för Teg J20 mot Kovland

Det blev fyra förluster i rad för Teg J20 i J20 Region norr B herr. Men borta mot Kovland kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i FD Maskin Arena slutade 3-7 (0-4, 2-2, 1-1).

Kovlands tränare Villiam Callmyr tyckte till om matchen:

– En hyfsad förstaperiod där vi dessvärre släpper till lite för enkla lägen till motståndarna. Efter det gör vi säsongens bästa andraperiod, trots det får vi inte riktigt resultatet med oss. I tredje startar vi bra men det glider över i utvisnings-VM efter 10 minuter och från då är vår möjlighet att komma ikapp över.

I matchen var det Teg J20 som dominerade och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Oskar Persson, Jakob Sprung, Oliver Hajitaheri och Otto Lindström. Efter 2.26 i andra perioden ökade Teg J20 på till 0-5 genom Hugo Olofsson.

Kovland reducerade dock till både 1-5 och 2-5 genom Erik Wallsten och Axel Johannesson efter 14.01 av perioden.

Teg J20 ökade ledningen till 2-6 genom Oscar Lundberg efter 17.49. Kovland gjorde 3-6 genom Kent Murray tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen.

Teg J20 kunde dock avgöra till 3-7 med 2.52 kvar av matchen genom David Lidberg Vikström.

Jakob Sprung gjorde ett mål för Teg J20 och spelade fram till två mål. Kent Murray stod för tre poäng, varav ett mål för Kovland.

Båda lagen har nu en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Kovland med 10–28 och Teg J20 med 12–21 i målskillnad.

Det här betyder att Kovland nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Teg J20 är på femte plats.

Nästa motstånd för Kovland är Njurunda. Lagen möts söndag 10 november 16.30 i Modin & Zetterberg Hallen. Teg J20 tar sig an Njurunda hemma lördag 2 november 16.00.