Förlängningsseger för HV 71 mot Skellefteå

HV 71:s väg till seger mot Skellefteå hemma i SDHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-3, 1-0, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Kennedy Bobyck innan Kennedy Bobyck avgjorde.

Segermålet för HV 71 stod Kennedy Bobyck för 1.43 in i förlängningen.

Skellefteå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.43 slog Ida Kuoppala till.

HV 71 kvitterade till 1-1 efter 9.59, när Hilda Svensson slog till på pass av Jessica Adolfsson och Elin Svensson.

Skellefteå tog ledningen på nytt efter 12.36, när Nicoline Söndergaard Jensen hittade rätt assisterad av Aino Karppinen.

Skellefteå ökade ledningen till 1-3 efter 17.38, när Nicoline Söndergaard Jensen på nytt fick träff assisterad av Aino Karppinen och Mikayla Lantto.

Efter 9.08 i andra perioden slog Alva Johansson till, på pass av Teghan Inglis och Kajsa Armborg och reducerade åt HV 71. HV 71 kvitterade till 3-3 med tio sekunder kvar att spela genom Kennedy Bobyck på pass av Teghan Inglis. I förlängningen tog det 1.43 innan HV 71 också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Kennedy Bobyck, framspelad av Teghan Inglis.

HV 71:s Teghan Inglis hade tre assists.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsseger den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Skellefteå är på nionde plats.

Nästa motstånd för HV 71 är Linköping. Lagen möts onsdag 30 oktober 18.00 i Saab Arena.