“Wild Bill” är tillbaka: “Han är en toppcenter”

Efter nästan en månads skadefrånvaro var William Karlsson tillbaka inatt.
Då klev han fram redan i sitt första och tog sedan Vegas till en 7–3-seger mot Sharks.
– Han gör bara så mycket i alla aspekter under matchen, hyllar lagkamraten, Alex Pietrangelo.

William Karlsson. Foto: Bildbyrån och Viaplay.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Säsongsdebuten blev en rejäl succé för William Karlsson. I närmare en månads tid har en skada hållit Vegas Goldens Knights svenske center borta från spel, men i nattens 7–3-seger var han tillbaka för första gången – och axlade direkt rollen som stjärnspelare.

Redan efter 1.57 spelade av den första perioden kom första poängen för Karlsson. Tillsammans med Alexander Holtz spelade han fram Tanner Pearson till 1–0 – i sitt första byte i matchen. Skadan var som bortblåst och Vegas ångade på med ytterligare två i första perioden.

– Det var lätt att spela med Pearson. Det är alltid skönt att vara på samma våglängd. Även om vi aldrig spelat med varandra tidigare var det lätt, säger Karlsson till NHL.com.

I den andra perioden var det sedan dags.

William Eklund hade spelade fram Mikael Granlund till en reducering för San Jose Sharks, men inom en minut jublade sedan “Wild Bill” över sitt första mål för säsongen.

– Han gör bara så mycket i alla aspekter under matchen, special teams, fem mot fem. Han är en toppcenter, speciellt defensivt, säger Vegas-backen Alex Pietrangelo.

Udda målet: “Väntade och väntade”

Det hela var en udda sekvens där Vitek Vanecek lämnat sin bur för att stoppa en ivägslängd puck. Karlsson skrinnade dit, snodde åt sig den och väntade kyligt på sitt läge för att skicka in 4–1.

– Jag kände att den inte hade så mycket fart och så stannade den där. Jag kom dit före målvakten och väntade och väntade. Jag ville träffa Pearson, men kände inte för det. Sen sköt jag bara. Turligt nog gick den in, säger Karlsson om målet till NHL.com.

Även Fabian Zetterlund noterades för en assist i Sharks, men mötet slutade 7–3 till Vegas.

William Karlsson står nu på 1+1 efter en match 2024/25.