Kungälv avgjorde tät match mot Tingsryd i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Kungälv och gästande Tingsryd var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Kungälv och vann matchen i J20 Region syd herr med 4-3 (0-2, 2-0, 2-1).

– Böljande match, vi kommer inte upp i nivå i första perioden där Tingsryd kan ta ledningen med 0-2, mycket på grund av slarv i egenzon. I andra perioden steppar vi upp något och får göra två mål. Tredje perioden blir avgörande, där vi får dra längsta strået. Över 60 minuter gör vi en mindre bra match, men vi sätter våra lägen och de räcker för tre poäng, kommenterade Kungälvs huvudtränare Anton Lycke.

Segermålet för Kungälv stod Johan Henriksson för 12.26 in i tredje perioden.

Tingsryd startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Isak Rosén och Edvin Persson Norén. Efter 5.55 i andra perioden slog Jacob Esbjörs till, framspelad av Maximilian Olsson och Elliot Andersson och reducerade åt Kungälv.

Elias Brandt gjorde dessutom 2-2 efter 8.09 på pass av Max Holmström och Olle Öberg.

1.46 in i tredje perioden nätade Tingsryds Oscar Kjessler framspelad av Axel Wennerö och Noah Gunnarsson och gav laget ledningen för Tingsryd.

3.27 in i perioden slog Max Holmström till och kvitterade för Kungälv.

Efter 12.26 nätade Johan Henriksson framspelad av Samuel Herlitz och Noah Johanson och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Kungälv har två segrar och tre förluster och 12–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tingsryd har en vinst och fyra förluster och 11–18 i målskillnad. Det här var Kungälvs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds tredje uddamålsförlust.

Kungälv ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Tingsryd är på tolfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 29 oktober. Då möter Kungälv Helsingborg i Oasen 19.40. Tingsryd tar sig an Karlskrona borta 19.00.