Efterlängtad seger för VIK Hockey J20 – steg åt rätt håll mot Färjestad

VIK Hockey J20 har haft en tung period med fyra förluster i rad i J20 Nationell södra herr. Men hemma mot Färjestad bröts den sviten. Det blev 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) i matchen i ABB Arena Nord.

Färjestads tränare Niklas Fogström tyckte till om matchen:

– Tycker Västerås jobbar hårdare än oss, speciellt i första och andra perioden. I tredje har vi våra lägen men gör inte mål. Behöver vara mer intensiva över hela banan och i offensiv zon måste vi ta oss in framför motståndarmålvakten.

Noah Wolf slog till 9.38 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. VIK Hockey J20 gjorde 1-0 genom Kasper Dahlqvist efter 2.56 i andra perioden.

Färjestad kvitterade till 1-1 genom Elias Straume Vatne efter 9.13 av perioden.

VIK Hockey J20 tog ledningen på nytt genom Svante Johansson efter 13.56. 6.51 in i tredje perioden slog Wille Johansson till framspelad av Noel Styrenius och Linus Rydell och kvitterade för Färjestad.

9.38 in i perioden nätade VIK Hockey J20:s Noah Wolf på pass av Filip Wahlström Gilljam och Hugo Alatalo och avgjorde matchen för VIK Hockey J20.

Det här var VIK Hockey J20:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Färjestad nu ligger på sjunde plats. VIK Hockey J20 är på åttonde plats.

VIK Hockey J20 möter Örebro Hockey J20 i nästa match hemma söndag 27 oktober 12.00. Färjestad möter samma dag SSK J20 borta.