Äntligen seger för Kiruna – mot Kalix

Kiruna har till slut, efter sju spelade matcher, spräckt sin nolla i segerkolumnen i J20 Region norr A herr. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Kalix, en match som Kiruna vann med 4-3 (1-1, 2-1, 1-1).

– Äntligen seger för oss! En ryckig match med många utvisningar som går fram och tillbaka. Vi är mer effektiva än Kalix och bärgar en blytung seger. En stark laginsats framför en bra målvakt ligger bakom vinsten, kommenterade Kirunas huvudtränare Mattias Älvero.

Första perioden var jämn. Kiruna inledde bäst och tog ledningen genom Elis Gunillasson efter 8.19, men Kalix kvitterade genom Daniils Rogalevs bara en minut senare. Kiruna gjorde 2-1 genom William Angeli efter 3.57 i andra perioden.

Kalix kvitterade till 2-2 genom Kristers Butans efter 8.49 av perioden.

Kiruna tog ledningen på nytt genom Sigge Esko efter 19.40. Efter 5.45 i tredje perioden gjorde Kiruna 4-2 genom Vilmer Rova Östlund.

Rainers Pavlovics reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Kalix.

Förlusten var Kalix tredje uddamålsförlust.

För Kalix gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Kiruna är på åttonde och sista plats.

Lördag 2 november 17.00 spelar Kiruna borta mot Vännäs. Kalix möter Clemensnäs borta i Kopparhallen måndag 28 oktober 19.15.