Fjärde raka för Borlänge efter seger mot Grums

Formen är bra just nu för Borlänge. På lördagen kom fjärde raka segern i J20 Region väst herr, 7-3 (3-3, 1-0, 3-0), borta mot Grums. Det innebär att Grums åkte på fjärde raka förlusten.

Borlänges huvudtränare Marcus Westlund:

– Vi är lite sega i upptakten av dagens match, får inte tag i Grums riktigt i vår egen zon men vi är ändå med bra i matchen och känner att om vi kan hitta vårt eget spel bättre i andra halvan av matchen kommer vi ta över händelserna ute på isen bättre. Så blev det också och ju längre matchen led blev vi mer och mer det spelförande laget. Det är starkt att vi har en svit på fyra raka segrar, och det utan att vi riktigt uppnår det trygga spel vi kan spela. Vi jobbar på och blir starkare och tryggare hela tiden.

Första perioden slutade 3-3.

Borlänge gjorde också 3-4 efter 19.35 i andra perioden när Hugo Stöffling hittade rätt framspelad av Ante Allard och Rasmus Silverlin. Även i tredje perioden var det Borlänge som dominerade och gick från 3-4 till 3-7 genom mål av Rasmus Silverlin, Maxim Somorosky och Douglas Åvik och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.47 kvar att spela.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Grums på fjärde plats och Borlänge på tredje plats.

I nästa match möter Grums Orsa borta och Borlänge möter Strömsbro hemma. Båda matcherna spelas tisdag 29 oktober 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: